Sposób przygotowania

Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie,odsączyć.Połączyć z mielonym mięsem,jajkiem i posiekaną cebulą.Dodać natkę pietruszki,bazylię i przyprawy.Dokładnie wymieszać.Z masy uformować dość duże kulki.Kostkę rosołową rozpuścić we wrzątku.Do wrzącego bulionu wkładać kulki mięsno-ryżowe.Gotować około 20minut.Delikatnie wyjąć łyżką cedzakową.Podawać można z sosem cebulowo-pomidorowym,SMACZNEGO!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    mhmmm
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    iza15

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !