Sposób przygotowania

Kaczkę najpierw nacieramy solą i pieprzem i odstawiamy ją na godzinkę , po godzinie pieczemy godzinę w 180 st. , potem musimy podzielić ją na kawałki . Zaś pora posiekać i podsmażyć na masełku , do niego wlewamy szklankę wina i dusimy 10 minutek. Przyprawić do smaku , po chwili wkładamy morele i te kawałki kaczki co podzieliliśmy. Dusimy na malutkim ogniu pod przykryciem myślę że pół godziny wystarczy, a 20 minut przed końcem wkładamy cząstki jabłek.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !