Sposób przygotowania

Makrelę w miseczce rozdrabniamy widelcem. Pieczarki po umyciu gotujemy w małej ilości wody ok. 10 minut lub lekko podsmażamy na maśle. Studzimy je i mielimy w maszynce do mięsa, lub rozdrabniamy blenderem ( byle nie na gładko). Mieszamy rybę z grzybami, dodajemy masło i przyprawy, a na końcu dodajemy drobno posiekaną cebulkę i drobno posiekaną natkę, mieszamy i po lekkim schłodzeniu można podawać ze świeżym pieczywem, najlepiej ciemnym.

Dla odmiany pastę tę można urozmaicić zmieniając natkę na posiekanego lub startego ogórka kwaszonego.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    może być dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    iza15

    lubie taką pastę do kanapki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    smaczna musi być
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ciekawe połączenie wypróbuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    spróbuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    bardzo smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    pomysł fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !