Sposób przygotowania

Mięso królika oprószyć mąką,na patelni usmażyć do miękkości cebulę i czosnek,dodać orzeszki pistacjowe i podsmażyć.Pozostałą częsc oliwy ozgrzać na innej patelni i zrumienić na niej ze wszystkich ston kawałki mięsa oprószone solą i pieprzem,dodać bulion z sokiem z cytryny i dusić przez parę minut,po czym wszystkie składniki połączyć ze sobą,wszystko wymieszać i ułożyć w żaroodpornym naczyniu,pomidory sparzyć,obrać ze skórki i pokroić w ósemki.Danie przyłożyć cząstkami pomidorów,ciasto filo namoczyć w rozpuszczonym masłe i równomiernie układać na potrawie,zapiekać około 40 min w 180 stopni,podawać na gorąco i udekorować listkami mięty.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    iza15

    innowacyjny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    kotlet

    królik z pomidorami to idealne połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !