Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik na żeberkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 50 dag
kasza jęczmienna 10 łyżek
marchew 3 szt
pietruszka 2 szt
cebula 1 szt
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik na żeberkach

Żeberka umyć pokroić na porcje. Włożyć do garnka z gorącą osoloną wodą, wsypać kaszę i gotować około 30 minut. Po upływie pół godziny, dodać z utartą na tarce o dużych otworach marchewkę i pietruszkę i posiekaną cebulę, gotować do miękkości. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Krupnik podawać posypany posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 14.02.2013 22:51
Smaczna, prosta zupka.
Łukasz15 01.10.2012 04:34
Smakowity
gacopierz23 24.07.2012 22:52
z wkładka smaczny
Wafelek2601 16.04.2012 13:26
mój ulubiony
Seba 27.02.2012 19:42
pycha
matii6 22.07.2011 20:03
zupka palce lizać
Babciagramolka 02.05.2011 17:02
Ulubiony krupniczek w mojej rodzinie . Mam tylko pytanie - nie płuczesz kaszy przed gotowaniem ?
alaaa 09.03.2011 12:47
też robię na żeberkach ,krupnik palce lizać
Zoso 16.01.2011 20:59
lubię zupy i ta wygląda smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak