Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety schabowe z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
pieczarki 30 dag
żółty ser 8 plasterków
jaja 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety schabowe z pieczarkami

Schab umyć, pokroić na 8 kotletów, oprószyć sola i pieprzem, włożyć do rozmąconego jajka i do bułki tartej, smażyć z obu stron, aż się zarumienią. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry, udusić na małej ilości oleju, aż odparują. Na kotletach układać po plastrze sera, na to położyć porcje pieczarek. piekarnik rozgrzać do 150 stopni, na blaszce położyć papier do pieczenia, potem kotlety, piec około 10 minut, dopóki ser się nie roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 30.01.2011 21:24
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak