Sposób przygotowania

Młode buraczki umyć ,obrać,odrzucić zbyt duże częsci lisc pozostawiająć młode jasnozielone listki,drobno posiekać buraczki razem z łodyżkami,zalać niewielką ilością wody,gotować do miękkości z solą i szczyptą pieprzu.Odstawic z ognia i wystudzić ,dodać jogurt,sok z cytryny i doprawić cukrem.Drobno posiekać szczypiorek,ogórki,rzodkiewki,koperek,dodać do wywaru.Wlać śmietanę i wymieszać.Ugotować jajka,podzielić na połówki i nalożyć na talerze i zalać chłodnikiem,przed podaniem schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    ten chłodnik jest wart wykonanej przy nim pracy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !