Sposób przygotowania

Masło stopić i ostudzić, resztę składników wymieszać razem i na koniec dodać tłuszcz całość wymieszać mikserem do uzyskania pęcherzyków powietrza, ciasto musi być gęściejsze od ciasta na naleśniki. Smażymy na złoty kolor bez tłuszczu na patelni teflonowej.
Placuszki podajemy posypane pudrem lub z bitą śmietaną i owocami, cudownie też smakują same lub polane sosem owocowym.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Fajne te placuszki:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pysznie wygląda!
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Iziono, poczęstuj choć jednym! Patrzę na nie w pracy i odczuwam ssanie w żołądku.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Niezwykle apetyczne! Zwłaszcza na pierwszym zdjęciu z tymi wszystkimi dodatkami... :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !