Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie grzybowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
cebula 1 sztuka
bułka 1/2 sztuki
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
grzyby suszone 7 sztuk
mąka pszenna 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
grzyby 20 mrożone

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie grzybowym

Mięso zmielić. Bułkę namoczyć w wodzie. Cebulę zmielić w odciśniętą bułką. Do tego wbić jajko. dodać przyprawy. Wyrobić masę. Formować kulki. Grzyby pokroić w plastry, przesmażyć na oleju/ Dodać 3 szklanki wody. Wrzucić przesmażone i suszone grzyby. Dodac liście laurowe. Na gorącą wodę układać pulpety. Gotowąc ok. 30 minut. Na koniec dodać mąkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna138 03.10.2011 09:23
super
IKrakowianka 18.09.2011 00:16
pycha
Iwona51
Iwona51 14.01.2011 00:11
uwielbiam takie pulpety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak