Sposób przygotowania

Boczek natrzeć roztartym czosnkiem z solą, pokruszonymi liściami laurowymi, zmielonym angielskim zielem, majerankiem i pieprzem. Odłożyć w chłodne miejsce na 3 godziny. Następnie boczek włożyć do brytfanny, ponacinać skórę w kratę, włożyć do nagrzanego piekarnika do 190 stopni. Zrumienić, podlewając od czasu do czasu odrobiną wody. Podawać na gorąco lub na zimno.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    pyszny
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    aż ślinka mi leci :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pipi765

    tez podobnie robi?
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    smaczny do chleba
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny boczuś

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !