Sposób przygotowania

Mięso pokroić na porcje, zbić tłuczkiem, włożyć do rondla, podlać kilkoma łyżkami wrzącej wody dodać lisć laurowy, angielskie ziele, oprószyć solą i pieprzem, dusić pod przykryciem. Gdy mięso zacznie mięknąć oprószyć mąką, dodać obrane ze skorki i pokrojone w plastry pomidory i dusić jeszcze parę minut. Przyprawić do smaku, polać ztopionym masłem. Podawać z kluskami i z warzywami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pycha,,uwielbiam cielecinę
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    cóż za pyszności,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    cielęcinka najlepsza
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię takie dania.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    nigdy nie wiem co dodać do cielęciny by nie zgubić jej delikatnego smaku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !