Sposób przygotowania

Kapustę dobrze płuczemy , u mnie była bardzo kwaśna więc płukałam 3 razy , wlewamy wodę , przykrywamy i zaczynamy gotować , od czasu do czasu trzeba przemieszać , dodajemy do kapusty wszystkie przyprawy , w rondelku wstawiamy grzyby , gotujemy chwilkę i dodajemy z wywarem , śliwki myjemy wkładamy do bigosu.Boczek kroimy w kostkę podsmażamy , dodajemy .Mięso myjemy kroimy w kostkę posypujemy majerankiem, cukrem , pieprzem . Najpierw smażymy a potem dusimy 20 minut . I dodajemy do kapusty . Pieczoną kaczkę kroimy w kosteczkę i też dodajemy do kapusty. Całość dobrze wymieszać , jeszcze doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem . I bardzo długo gotować .

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    niezły
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    niezły
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    bardzo smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !