Sposób przygotowania

Wołowinę kroimy w plastry a następnie każdy dokładnie rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.

Każdy płat mięsa z jednej strony smarujemy musztardą delikatesową i francuską, przy brzegu układamy kawałek cebuli, pieczarki, boczku oraz ogórka kiszonego i zwijamy w rulon.

Każdą roladkę spinamy wykałaczką lub owijamy nitką, obtaczamy w mące i obsmażamy z każdej strony.

Roladki przekładamy do naczynia do duszenia, podlewamy wodą tak, aby wszystkie były zanurzone, dodajemy jeszcze dwie cebule pokrojone w piórka i dusimy na wolnym ogniu ok 40-50 minut, aż mięso będzie mięciutkie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    świetne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Z musztarda? Lubie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ciekawe danie:}
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ciekawe danie:}
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !