Sposób przygotowania

Wołowinę umyć,pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem.
Każdy płat mięsa oprószyć pieprzem,posmarować musztardą.
Ogórki pokroić w paski,boczek w słupki a cebulę w piórka.
Na każdy płat posmarowany musztardą układać boczek,ogórek i cebulę - zwinąć roladki i dla pewności spiąć wykałaczką wtedy już się nie rozpadną i obsmażyć na patelni.
Przełożyć do rondla ,podlać wodą i dusić lub włożyć do brytfanny i zapiekać w piekarniku.
Powstały sos zagęścić lub po prostu zrobić sos pieczeniowy z torebki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Apetyczne te roladki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    i to jeszcze z ogóreczkiem. Bomba!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ale apetycznie wyglądają;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    rewelacyjne miesko!
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    W kazde święta u Ślązaka jest rolada właśnie taka i do tego z modrej główki przystaweczka jest z surówki!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    dobre
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    U każdego ślązaka jest co niedziele wyżerka taka,a bez klusek śląskich tartych obiad byłby nic nie warty
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    wyglądają pysznie i pewnie tez tak smakuja:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Ślaska klasyka ale zawsze pyszna :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Justa32

    znakomite
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Super rolady, apetyczne i perfekcyjnie zwinięte.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pysznosci :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeta72

    super!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo smaczne !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    świąteczna wyżerka
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    śląskie roladki,do tego kluski i modro kapusta,palce lizać
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    uwielbiam roladki wołowe tak przygotowane
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !