Sposób przygotowania

ryż gotujemy na pół twardo.Mięso kroimy w poprzek włókien na niewielkie kawałki o grubości ok 1 cm,rozbijamy tłuczkiem i oprószamy mąką.Pomidory sparzyć ,obrać pokroić ,paprykę kroimy na kawałeczki.cebulę siekamy,por kroimy na ukośne grubsze plastry.Mięso obsmażamy na oleju na rumiano.Dodajemy cebulę i smażymy ok 3minuty,aż się zeszkli,dodajemy pora,paprykę oprószamy solą,pieprzem i oregano.Wsypujemy ryż,mieszamy,podlewamy 2 łyżkami wrzątku,przykrywamy i gotujemy 5-6minut.dodajemy pomidory i gotujemy kolejne 5 minut

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pyszności :P)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !