Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka
Do bulionu wrzucić ziemniaki pokrojone w kostkę. Dodać jarzyny, gotować do miękkości. Doprawić. Pokrojony boczek posypać mąką i podsmażyć. Dodać po zupy. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
bulion warzywny | 1,5 litra |
ziemniaki | 1/2 kg |
cebula | 1 sztuka |
seler | 1/4 sztuki |
marchew | 1 sztuka |
pietruszka | 1 sztuka |
słonina | 5 dkg |
wędzony boczek | 10 dkg |
mąka | 1 łyżeczka |
sól | do smaku |
pieprz | do smaku |
natka pietruszki | 1/2 pęczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: