Sposób przygotowania

Mięso umyć,zalać zimna wodą-zagotować,zdjąć szum.
Włoszczyznę umyć,oczyścić ,pokroić w kawałki i dodać do zupy.
Ziemniaki obrać,pokroić i dodać w chwili gdy mięso będzie miękkie.
Plastry boczku przeciąć na 2 lub 3 kawałki i zrumienić na patelni,wyjąć je a na tłuszczu zrumienić cebulę pokrojoną w kostkę i dodać do zupy - zagotować i doprawić przyprawami.
Z zupy wyjąć mięso a resztę zmiksować. Mięso pokroić w kostkę,rozlać zupę do talerzy i do każdej porcji włożyć mięso i skwarki.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super!
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Ja nazywam ją uniwersalną.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    na wołowinie musi być pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznego....
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    właśnie szukałam przepisu na taką zupę
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Czy ty jesteś spod Warszawy , czy też jesteś z miasta Łodzi jedz sycącą kartoflankę , bo ta zupa głód łagodzi...
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Kolejna pyszna zupa u Ciebie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    smaczna :-)
  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    kartoflanka zawsze smaczna
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !