Sposób przygotowania

Warzywa umyć, oczyścić, ugotować z zielem angielskim, liściem laurowym i odrobiną soli w czterech szklankach wody. Mięso umyć. Po 10 minutach od zagotowania mięso wrzucić do warzyw. Gotować przez około 45 minut. Przygotować sos. Masło i mąką podsmażyć, dolać wywar z mięsa ( około 1 szklankę), śmietanę, sok z cytryny, chrzan, sól i pieprz do smaku. Mięso wyjąć z rosołu, pokroić w plasterki i włożyć do sosu, poddusić przez około 5 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super na obiad
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetne mięsko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna polędwiczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !