Sposób przygotowania

Jogurt wcześniej wyjmujemy z lodówki, aby nie był taki zimny po czym przelewamy go do średniej miski. Następnie wbijamy 2 jajka i mieszamy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i wraz z solą dodajemy do masy jogurtowej i całość mieszamy łyżką. Na koniec wkrapiamy ulubiony aromat i ponownie mieszamy pulchne ciasto i na chwilę odstawiamy.
Jabłka (lub inne owoce: banany...) obieramy ze skórki i kroimy na dosyć cienkie plastry. Na patelni dobrze rozgrzewamy olej i układamy placuszki z gęstego ciasta, przyklepując je z wierzchu. W każdy placuszek delikatnie wciskamy od góry kawałek jabłka i smażymy z obu stron aż ciasto nabierze złocistego koloru.
Czekoladę kruszymy do miski i serwujemy jej kąpiel wodną czyli miskę wkładamy do garnka napełnionego do połowy gorącą wodą.
Placuszki rozkładamy na talerze i polewamy roztopioną czekoladą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !