Sposób przygotowania

Cytrynę sparzamy wrzątkiem, ścieramy na tarce z niej skórkę. Filety osuszamy z nadmiaru wody, układamy w naczyniu żaroodpornym, solimy, posypujemy pierzem, wyciskamy na nie sok z cytryny. Na przyprawione filety kładziemy pokrojone na plastry marchewki, posiekane cebule, czosnek, masło, wkładamy na 20 min. do piekarnika (temp. 160 stopni C.). Po wyciągnięciu z piekarnika rybę studzimy, mielimy dwa razy przez maszynkę, dodajemy do niej utartą skórkę cytryny, żółtka, gałkę muszkatołową, śmietanę, sól, pieprz, bułkę tartą. Do masy dodajemy ubite na sztywno białka, delikatnie mieszamy je z farszem. Farsz przekładamy do posmarowanej olejem i posypanej bułką brytfanny, maksymalnie do 2/3 jej wysokości. Pieczemy ok. 30 min. (temp. 160 stopni C). SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    nigdy nie robiłam rybnego pasztetu, bardzo pomysłowe;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Bardzo dobre!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    Z mintaja? ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    dobre
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    dla mnie to coś nowego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !