Sposób przygotowania

Zagrzać mleko i wsypać cukier oraz pokruszyć drożdże i wymieszać na gładka masę i zostawić do wyrośnięcia pod ściereczką na Ok 30 minut. W międzyczasie wsypać do miski mąkę z solą i jajkami , rozpuścić tez masło i margarynę -przestudzić i dolać do maki wraz z wyrośniętymi drożdżami i wyrobić ciasto na gładka masę i odstawić ponownie do wyrośnięcia. Po tym czasie jeszcze raz ciasto przerobić i znowu do wyrośnięcia na Ok 20-30 minut. Pieczarki umyć pokroić na plasterki i usmażyć, cebulę w kostkę i usmażyć - przestudzić i posiekać - doprawić sola i pieprzem do smaku.
Po wyrośnięciu ciasto wałkować na Ok 3mm grubości ciąć kwadratu , farsz nakładamy na środek i łączymy przeciwne boki następnie zagniatając - łącząc je. Piec Ok 20 minut w nagrzanym piekarniku 180 C można posmarować rozbełtanym jajkiem przed pieczeniem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !