Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce, dodać sól i pieprz, startą na tarce cebulę, drobno pokrojone kawałki mięsa (surowego, gotowanego lub pieczonego) albo kiełbasy lub boczku. Wlać stopione masło.
Blaszkę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Wyłożyć masę ziemniaczaną, wyrównać wierzch i położyć na nim kilka wiórków masła. Piec ok. godziny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Prosto i ciekawie
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Prosto i ciekawie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    ale bym sobie zjadła babkę, mniam.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    świetna z niej babka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !