Sposób przygotowania

Wymieszać majonez z jogurtem i musztardą fracuską z czerwonym winem, doprawić solą i pieprzem. Ciecierzycę osączyć z zalewy. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę i umieścić osobno na miseczkach. Pokrojone buraczki doprawić solą, pieprzem i skropić cytryną. Śledzia opłukać zimną wodą (ewentualnie wymoczyć wcześniej w mleku) i przekroić wzdłuż na pół, a potem w kawałki, po skosie - najlepiej na czystej desce i innym nożem, by nie nabrały buraczanego koloru ;) Układać warstwowo w przezroczystej misce lub pucharkach. Można też wszystko wymieszać, ale warstwy wyglądają ciekawiej i estetycznie. Na samym spodzie umieścić buraczki, potem kolejno: cieciorkę, warstwę sosu
, śledzie, cebulkę, ogórka, jajka, koperek i resztę sosu. Można udekorować musztardą i gałązką koperku. Smacznego!

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    rewelacyjny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !