Sposób przygotowania

Do garnka wlać mleko i 1,5 szkl wody,dodać cukier i szczyptę soli, zagotować, wsypać kaszę. Gotować pod przykryciem, gdy kasza całkowicie wchłonie płyn, odstawić. Słoninę pokroić w plastry, częścią słoniny wyłożyć dno i boki żaroodpornego naczynia. Następnie naczynie napełnić kaszą wymieszaną z natką pietruszki i wyłożyć na wierzch pozostałą słoninę. Włożyć do nagrzanego piekarnika i zrumienić na złoty kolor. Podawać z gulaszem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Nie jadłam takiego dania ale chętnie bym spróbowała.
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    trzeba zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !