Sposób przygotowania

Udka z kurczaka umyć, włożyć do garnka a wodą.Cebulę, marchewkę, seler umyć , oczyścić,opłukać i pokroić. Następnie włożyć go garnka, dodać przyprawy, kostki rosołowe i gotować na małym ogniu 2 godziny. Gdy mięso będzie miękkie wyjąć je z wywaru. Rosół podawać z makaronem,ryżem.

Rada:udka z kurczaka z rosołu, podaję do drugiego dania. Sposób ich przyrządzenia podaję w przepisie Smażone udka.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Duże marchewki,seler można zastąpić pietruszką.
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam rosół, cudowny smak i aromat. Nie da się go zastąpić chyba niczym :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa109

    rosolek, pycha:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    najlepsza zupka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    super rosołek najlepszy
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    super rosołek najlepszy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !