Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w mundurkach,bóbr i fasolkę zieloną ugotować w osolonej wodzie około 15 min.Po ugotowaniu odcedzić na sitku,bóbr obrać ze skórek,pomidory umyć i podzielić na ćwiartki,cebulę obrać i drobno posiekać.Czosnek obrać i przecisnąc przez praskę.Ziemniaki odcedzić i obrać.Oliwę rozgrzać na patelni i zrumienić na niej ziemniaki ze wszystkich stron,dodać cebulę i czosek,krótko zeszklić,dodać pomidory i podlać rosołem.
Przyprawić do smaku solą,pieprzem,cukrem.Dodać fasolkę,bóbr ,wszystkie sladniki gotować jeszcze przez 10 min na małym ogniu.Ziołami posypać potrawkę ,podawać na gorąco.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !