Sposób przygotowania

Cebule obrać, pokroić w piórka i razem z pokrojoną wątróbką poddusić na łyżce masła, ostudzić. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Bułkę oraz ostudzoną wątróbką wraz z cebulą przemleć w maszynce. Masło utrzeć z żółtkami, dodać zmielona wątróbkę oraz posiekana natkę pietruszki, dokładnie utrzeć. Białka ubić na sztywna pianę, połączyć z masą, dodać bułkę tartą, sól, pieprz i gałkę muszkatołową, wymieszać. Przygotowana masę wyłożyć do formy, przykryć pokrywką, wstawić do garnka z wrzącą wodą, gotować około 1,5h. Podawać na gorąco z sosem i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiada się ciekawie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !