Sposób przygotowania

Z kapusty wydłubać głąba i odparzyć jej liście w gotującej się wodzie.
Ryż ugotować na sypko,wrzucić do durszlaka i przelać zimną wodą.Następnie wrzucić go do miski,dodać mięso,pieprz czarny,kucharka,przyprawę do karkówki i sól do smaku.Wymieszać wszystkie składniki,farsz wkładać w liście,zawijać i układać w garnku wyłożonym liśćmi kapusty.Gołąbki zalać wodą i wstawić na ogień.Dodać 2 kostki wołowe,startą na tarce marchewkę,przecier pomidorowy,trochę soli i pieprzu do smaku.Gotować na małym ogniu do miękkości.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    robię podobnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszne!!!
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    bardzo lubie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    uwielbiam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    anoosia

    ahhh mam teraz ochotę na gołąbki
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    zjadłabym;-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !