Sposób przygotowania

Pierś z indyka natrzeć solą, pieprzem i przyprawą Kucharek, skropić oliwą. Zawinąć szczelnie w folię aluminiową, położyć na blaszkę, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 1h w 190 stopniach.
Masło stopić w rondelku, dodać mąkę, wymieszać. Połączyć z mlekiem, mieszając zagotować, odstawić, wystudzić. Następnie śmietanę wymieszać z żółtkami i z połową utartego sera, połączyć z sosem. Przyprawić do smaku.
Mięso wyciągnąć z folii, pokroić na plastry, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać sosem i posypać resztą sera. Włożyć do piekarnika i zapiec.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiada się bardzo apetycznie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !