Sposób przygotowania

1. Wątróbkę moczymy w mleku, płuczemy, osączamy, Marchewkę, pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy w cienkie słupki, ogórki również kroimy w słupki. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki, cebulę w półplasterki.
2. Wątróbkę obtaczamy w mące i krótko obsmażamy na mocno rozgrzanym tłuszczu. Wyjmujemy z patelni (najlepiej przekładać do garnka), a na patelnię wrzucamy warzywa, dusimy, aż będą półtwarde.
3. Na drugiej patelni smażymy pieczarki na maśle (nie solimy). Wszystko wrzucamy do jednego garnka (wątróbkę, warzywa i pieczarki). Z kostki robimy bulion, podlewamy nim warzywa z wątróbką i dusimy około 15-20 minut i wlewamy śmietanę. Podajemy z ziemniakami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !