Sposób przygotowania

Kotlety schabowe rozbijamy cienko uważając by nie pociurawić mięsa, doprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.
Ze szklanki mąki, 1 jaja i wody robimy ciasto na naleśniki - smażymy 4 średniej grubości.
Grzyby moczymy we wrzątku około godziny, gotujemy do miękkości, wodą z grzybów zalewamy kapuste kiszoną, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, cebule kroimy w kostke, podsmażamy i wrzucamy do kapusty, grzyby siekamy i również dodamy do kapusty, całość gotujemy około 30 minut.
Na usmażone naleśniki układamy po 1 kotlecie schabowym, następnie farsz z kapusty i grzybów, całość zwijamy, obtaczamy w jajku i bułce tartej, podsmażamy

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !