Sposób przygotowania

Z włoszczyzny i masła ugotować wywar, osolić. Grzyby starannie opłukać pod bieżącą wodą, oczyścić, cienko poszatkować, ugotować w małej ilości wody razem z posiekaną cebulą. Wywar z włoszczyzny przecedzić, połączyć z grzybami, podprawić mąką rozmieszaną z zimną wodą, zagotować, dodać śmietanę, sól, pieprz, koperek i natkę. Podawać z łazankami, lanym ciastem lub makaronem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam wszystko co z grzybami.
  • 1
    original
    Opublikowano

    bercik1

    musi być smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !