Sposób przygotowania

Wątróbkę czyścimy z błon , umyć i osuszyć . Jabłka kroimy w ćwiartki , cebulę w krążki czosnek siekamy . W rondelku lub na patelni podsmażamy cebulę , gdy się zacznie rumienić wtedy dodaj jabłka i czosnek . Smażymy mieszając tylko 5 minut. Potem dodajemy zioła, pieprz , sól. Wątróbkę suchą obtaczamy w mące i smażymy na oleju , czyli na osobnej patelni. Potem przełóż jabłka do wątróbki dolewamy troszkę wody i dusimy . Gotowe podajemy z ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pyszna jest taka wątróbka z jabłkami
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    łał, jakaś nowość !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !