Sposób przygotowania

Papryki przeciąż wzdłuż, usunąć gniazda nasienne, obgotować w osolonej wodzie około 4-5 minut. Na łyżce masła zrumienić posiekaną cebulkę. Ugotowane ziemniaki przegnieść przez praskę, utrzeć z pozostałym masłem, dodać musztardę, cebulkę, rozbite jajka, sól i pieprz. Paprykę ułożyć na przygotowanej formie, każdą paprykę wypełnić musem ziemniaczanym. Każdą parówkę podzielić na 3 części, naciąć z jednej strony na krzyż, włożyć po 3 kawałki w mus ziemniaczany do każdej połówki papryki. Zapiec w piekarniku przez 25 minut w temp 200 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszne parówki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takiej jeszcze nie jadłam. Będę musiała wypróbować :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !