Sposób przygotowania

Kurczaka podzielić na mniejsze kawałki , kurczak nie musi być cały może być połowa , mięso rozłożyć na nie dużych żaroodpornych miseczkach , pokroić figi i morele. Przykrywamy nimi mięso , na koniec posiekać migdały i też sypiemy kurczaka . Doprawiamy do smaku imbirem , kardamonem, przyprawą do kurczaka , solą i pieprzem Bulion musimy podgrzać i polewamy bulionem mięso z owocami . Miseczki układamy na blasze i pieczemy 25 minut w 210 st.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Bardzo aromatyczny i pyszny kurczak
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    przyznam, że kurczaka z rożnem i kardamonem nie jadłam, chętnie bym kawałeczek spróbowała
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musi smakować wspaniale.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    robiłam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajny, aromatyczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !