Sposób przygotowania

Cebulki kroimy na cieniutkie krążki, solimy i odstawiamy . Kapustę włoską musimy cienko poszatkować , tak samo ją solimy i odstawiamy na 4 godziny. Kapusta na pewno puści sok , a gdy już puści to cały czas odsączamy i odlewamy. Paprykę można pokroić dowolnie , marchew ścieramy na tartce , ogórki kiszone kroimy na półplasterki. Jeśli mamy duża miseczkę to wkładamy wszystkie te składniki i mieszamy , odstawiamy i robimy teraz zalewę . Do rondelka wlewamy wodę , czyli te 9 szklanek , solimy , cukrzymy , dodajemy przyprawy i zagotujmy . Wlewamy na końcu ocet i jeszcze gotujmy . Sałatkę wypełniamy zalewą , zakręcamy i pasteryzujemy 20 minutek

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Bardzo fajna zaprawa na zimę
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    Smacznie się Twoje danie zapowiada.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe połaczenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe połaczenie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmm smaczna;]
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !