Sposób przygotowania

Pomidory zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na chwilkę aby skórka prawie nam sama zeszła , następnie zalewamy 600 ml wody i gotujemy na wolnym ogniu aż zmiękną , następnie odsączamy na sitku , tylko najlepiej aby na sitku była wyłożona gaza . Dodajmy cukier , i cienko okrojoną skórkę z cytryny oraz imbir. Zagotujmy i zwiększmy ogień cały czas mieszamy aż masa sama zacznie gęstnieć . Jeszcze gorącą nakładamy do słoików .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Bardzo fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    Łał, z zielonymi pomidorami jeszcze nigdy nie jadłam. Zastanawiam się jak smakuje.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    brzmi bardzo ładnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    brzmi bardzo ładnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !