Sposób przygotowania

Z cytryny wyciskamy sok. Gruszki kroimy drobno i skrop sokiem z cytryny . Zagotować wodę , dodajemy cukier do tej wody , a kiedy się cukier rozpuści dodajmy kawałki gruszek i gotujemy aż będą miękkie. Podczas gotowania wkładamy gożdziki , laskę wanilii i wsyp imbir. Gotujemy dżem aż woda odparuje a gruszki całkowicie się rozlecą .Wyjmijmy wanilię i gożdziki . A gotowy dżem nakładamy do słoików i zakręcamy

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Super pomysł tym tymiankiem!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    Ale ciekawy pomysł !
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    Ale ciekawy pomysł !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !