Sposób przygotowania

Najpierw obieramy gruszki, pozbawiamy się gniazd i kroimy na kawałeczki takie mniejsze i odstawiamy , do rondelka wlewamy wodę , dodajemy cukier , cynamon i gożdziki .Gdy się zagotuje to zmniejszamy ogień aby delikatnie się gotowało. Płyn powinien zakryć gruszki , gotujemy tak z 10 minut aby były miękkie.Następnie wyjąć gruszki wlewamy ocet i ponownie musimy zagotować .Gruszki wkładamy do słoikach i zalewamy gorącą marynatą . Słoiki odwracamy do góry dnem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Muszą super smakować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    Doskonałe do mięsa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !