Sposób przygotowania

Kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wycinamy mu szyję i zbędny tłuszcz. Smarujemy go dokladnie przyprawą do grilla i pozostawiamy an kilka godzin w lodówce. Następnie do środka wkładamy tymianek i majeranek w całych gałązkach i nabijamy kurczaka na stojak bądź butelkę. Całość stawiamy na blaszcze w połowie pełnej wody (wtedy mięso jest bardziej soczyste) i pieczemy w około 180 stopniach na grillu w piekarniku aż się zarumieni (około 60-80minut)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    fajnie wygląda:) pysznie smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !