Sposób przygotowania

Dorsza oczyścić, poporcjować. Rybę zalać zimną wodą, dodać cebulę, ziele angielskie, liśc laurowy i warzywa - ugotować wywar. Dorsza wyjąć, gdy będzie miękki, trzeba uważać, by mięso nie rozpadło się . Na patelni na oliwie podsmażyć cebulę. Gdy się zeszkli, dodać pokrojoną paprykę, pomidory, papryczkę chili i zmiażdżone ząbki czosnku. Podsmażyć i dusić, aż papryka będzie miękka. Warzywa dodać do wywaru z ryby i zagęścić zasmażką z mąki. Na koniec do garnka z zupą wkładamy kawałki ryby i pokrojoną grubo natkę pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !