Sposób przygotowania

Nogi, wołowinę, marchewkę, pietruszkę wkładamy do dużego garnka, zalewamy wodą przykrywając całą zawartość, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, gotujemy na wolnym ogniu.
Gdy warzywa zmiękną wyjmujemy je, mięso nadal gotujemy, aż będzie miękkie ( wołowina ma swobodnie dzielić się na włókna)
Ugotowane mięso wyjmujemy, nogi nie będą nam już potrzebne, wołowine drobno kroimy, układamy warstwę na dnie małych pojemników, następną warstwę robimy z pokroijonych w kostkę ugotowanych warzyw, kolejną z odsączonego groszku, całość zalewamy ugotowanym - gorącym wywarem, odstawiamy do ostygnięcia, a następnie wkładamy do lodówki aby galat stężała

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pyszna kolacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !