Sposób przygotowania

Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce z dużymi otworami, włożyć do wrzącej, osolonej wody z dodatkiem cukru i oliwy, ugotować do miękkości. Ugotowaną marchewkę oprószyć przesiana mąką, dodać śmietankę, wymieszać i chwile pogotować. Przyprawić do smaku sola i cukrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    jaki prosty przepis,i pewnie pyszne danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    brzmi smacznie :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowita do obiadu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna23

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    idealna do mielonego i ziemniaczków;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chyba się skuszę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !