Sposób przygotowania

Szparagi oskrobaci pokroic na 3 cm czesci.Odrzucic łykowate czesci . Zalac litrem wrzacej wody i obgotowac10 minut.Odcedzamy i odsaczamy.Maslo rozpuszczamy w rondlu i dodajemy szparagi . Dusimy na malym ogniu. Po 10 minutach oproszamy maka potrzasajac rondelkiem. Nastepnie wlewamy zimne mleko, dodajemy cukier , sol i dalej dusimy . Kiedy szparagi beda miekkie wykladamy na ogrzany polmisek.Powstaly sos w rondelku zaciagamy roztrzepanymi zoltkami i dodajemy posiekana natke pietruszki . Polewamy na polmisku sosem szparagi.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    super!
  • 4
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    dobre jedzenie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Pyszne danie warzywne.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    TyTaN

    uwielbiam szparagi...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marenka

    Dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    jak się trafi na dobre szparagi - pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    jakoś nigdy szparagi mi smacznie nie wychodzą, muszę wyprobować Twoj przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dariusz8

    Dobre szparagi ,teraz sezon jest.
  • 0
    original
    Opublikowano

    chrupnij-sobie.pl

    próbowałam polecam!! smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    podoba mi się ten przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !