Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie, obrać i pozostawić aż ostygną. do buliony wlać ocet, cukier, cebule siekaną, sól, pieprz i paprykę, zagotować, dodać 5 łyżek oleju ryżowego, wrzucić ziemniaki pokrojone w plasterki i odstawić na 20 minut.

Sznycle rozpić, opruszyć solą i pieprzem, panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor, podawać z ziemniakami z zalewy

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Interesujące te ziemniaki w zalewie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nawet niezłe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    dobry pomysł na niedzielny obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !