Sposób przygotowania

Śliwki namoczyć na noc w wodzie. Z żeberek wyjąć kości, mięso natrzeć solą i pieprzem. Jabłka pokroić w kostkę, śliwki wyjąć z wody. Owoce wyłożyć na płat mięsa i zwinąć ciasno w rulon, zesznurować. Mięso położyć na brytfannę, wstawić do nagrzanego piekarnika do temp 180 stopni i zrumienić. Następnie podlać 2 szklankami wody i piec około 1,5h, podlewając od czasu do czasu sosem spod pieczeni. Gdy mięso będzie miękkie, do rondelka zlać sos, dodać mąkę wymieszaną z odrobiną zimnej wody i chwilę gotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Z mięsa ściągnąć sznurek, pokroić w plastry, podawać gorące z sosem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    super!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    pycha:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    PIOTR11

    oj smaczne takie ze śliweczką
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne żeberka
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawe połączenie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !