Sposób przygotowania

To potrawa dla amatorów mięsa na słodko...Pewnie nie wszystkim będzie smakować, ale trzeba spróbować aby się przekonać jakie to dobre...

Chudą szynkę kroimy w niewielką kostkę i zrumieniamy na mocno rozgrzanej patelni z 1 łyżką oleju. Rodzynki zalewamy 1 szkl. gorącej wody, zostawiamy pod przykryciem. Cebulę obieramy, drobno siekamy. Jabłko obieramy ze skórki i pozbawiamy gniazda nasiennego. Selera oczyszczamy i razem z jabłkiem ścieramy na dużych oczkach tarki jarzynowej. Razem z cebulą podsmażamy na tej samej patelni co mięso, dolewając 1 łyżkę oleju. Kiedy warzywa nieco się zrumienią wlewamy na patelnię rodzynki z wodą, w której się moczyły i mieszamy aż od dna patelni odkleją się wszystkie przysmażone resztki. Całość przekładamy do mięsa, dolewamy ew. nieco wody, dodajemy lubczyk i dusimy aż mięso będzie miękkie. Na koniec rozrabiamy śmietanę z mąką i zaprawiamy sos, dosmaczając jeszcze całość solą i pieprzem. Możemy podawać z kaszą, ryżem albo kluskami. Ja dodałam rodzynki koryntki bo takie miałam, ale można dodać inny gatunek.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mmmmmmmm,pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    madagaskar

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Mnie to by smakowało !
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Mnie też by smakowało
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    mam nadzieję, że by Wam smakowało! :-)
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    kolejny super przepis... nabieram apetytu
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    oycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    oycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !