Sposób przygotowania

Kurę umyć, odciąć szyjkę i skrzydełka (z przeznaczeniem na rosół). Warzywa obrać, opłukać i drobno pokrajać. Kurę włożyć do wrzącej wody i gotować. Pod koniec gotowania włożyć warzywa i gotować do miękkości. Mięso oddzielić od kości, dodać do sosu. Z tłuszczu i mąki przygotować zaprawę zacieraną, rozprowadzić rosołem, dodać poszatkowane warzywa i zagotować. Żółtko rozmieszać i dodać do gorącego sosu. Całość doprawić do smaku.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    wow polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !