Sposób przygotowania

Piersi umyć, pociąć na cienkie plastry, umieścić w miseczce, dodać zmiażdżony czosnek. Wymieszać, popieprzyć i przykryć folią. Odstawić na godzinkę do lodówki.

W tym czasie roztrzepać jajka ze szczyptą soli i pieprzu. Ser pokroić w słupki.

Mięso wyjąć z lodówki, na każdy plaster położyć płaską łyżeczkę masła, a na to słupek sera. Dokładnie zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami, aby ser nie wypłynął w czasie smażenia.

Panierować w jajku i bułce tartej. Można powtórzyć tę czynność. Smażyć na głębszym rozgrzanym oleju na niewielkim ogniu. Gotowe roladki osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    super smak
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolajka

    fajne połączenie
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wyglądają bardzo apetycznie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ilonkowy

    uwielbiam mięsne potrawy, napewno skorzystam z tego przepisu;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Moni

    ale smakowicie wygląda, na pewno smakowałoby mojemu mężowi
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Idealnie przygotowany kurczak.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Adam12

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !