Sposób przygotowania

Z boczku odcinamy skórę, następnie same mięso kroimy wraz z cebulą w kosteczkę. Skórę z boczku, białe kiełbasy wrzucamy do zimnej wody i stawiamy na małym ogniu. Po chwili dodajemy marchew oraz seler i czekamy, aż całość się zagotuje. Następnie dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, pieprz, kostkę rosołową oraz pokrojone ziemniaki. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Na koniec wyjmujemy ugotowaną marchew oraz seler i wlewamy wymieszany z wodą proszek zupy żurek oraz wsypujemy majeranek. Trzymamy na ogniu 5-6 minut i gotowe. W tym przypadku jedna torebkę zupy używam na ok. 2,5 litra wywaru. Zupa ma łagodny smak, jeśli ktoś lubi bardziej wyrazisty smak powinien dodać 2 zupy w proszku.

Komentarze

  • 4
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Oj , szykuje się zabawa- \"skok\" na żurek do pacpawa!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    smaaacznie ;))
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    smaczny:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    smaczny:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    jedna z moich ulubionych zup
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    bardzo smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    szybko i smacznie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    jakie szybkie do zrobienia takie znika w oka mgnienia
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo pyszna i apetyczna zupa ,super rozgrzewa w chłodne dni

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !